In het boek De Blender van Tracy Rutherford staat op bladzijde 85 het recept Chocolademilkshake met kersen en kokos. Het is een snel en eenvoudig te bereiden recept voor twee personen.
Klik hier voor de recensie van De Blender.
Ingrediënten (voor twee personen):
-
60 gram extra bittere chocolade, geraspt
-
2,5 deciliter vetarme kokosmelk
-
250 gram vanille-roomijs
-
75 gram verse kersen, diepgevroren kersen, of zoete kersen uit blik, zonder pit
-
30 gram pure chocolade, geraspt. voor het serveren (desgewenst)
Bereiding:
Doe alle ingrediënten, behalve de pure chocolade voor het serveren, in een blender en draai tot een schuimig mengsel. Strooi er desgewenst wat fijngeraspte chocolade over.
Voor circa 5 deciliter.
Tips:
Verse kersen zijn maar kort in seizoen, dus zo nodig kunt u diepgevroren kersen of kersen uit blik gebruiken.
Rasp de chocolade op de fijnst raspkant van een vierkante keukenrasp.
Eet smakelijk!