In het kookboek Verse munt, lamsbout en baklava van Karin Vaneker staat op pagina 128 het recept Gestoofde kweeperen met frambozen (Ayva Tatlisi). De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Kweeperen plukken we van de boom en eten we als appels. Wanneer dit gerecht in de oven staat, ruikt het heerlijk in de keuken. Eiogenlijk moet jehet koud eten, maar warm is het ook erg lekker.

Ingrediënten:

  • 2 grote kweeperen
  • 150 gram frambozen
  • 300 gram suiker
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 100 ml water

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • Spoel de kweeperen af onder koud stromend water, snijd ze in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis.
  • Spoel de frambozen voorzichtig af onder koud stromend water.

Bereiding:

  • Leg de kweeperen in een ovenschaal en vul ze met frambozen.
  • Strooi suiker en kaneel over de kweeperen en giet het water in de ovenschaal.
  • Zet de schaal ongeveer 30 minuten in het midden van de oven. Bak de kweeperen tot de suiker is gekaramelliseerd.
  • Gestoofde kweeperen worden vaak met vanile-ijs of slagroom gegeten.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.