FrissFruit Wrap

Zacht fruit, zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen, is genieten. Puur of omgetoverd tot verrassende gerechten. Daarnaast zit zacht fruit ook nog eens boordevol gezondheid. Aardbeien, bessen, bramen en frambozen leveren tal van belangrijke stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven en je lekker in je vel te voelen. Reden genoeg om jezelf vaker te verwennen met zacht fruit.

ImageMeer informatie over frissfruit vindt u op www.gourmandgazette.nl

 

Nagerecht of tussendoor Voor 2 personen Bereiding ca. 10 minuten

 

Ingrediënten:

  • 200 gram aardbeien

  • 3 eetlepels zoete wijn, port of aardbeiensiroop

  • 2 flensjes of dunne pannenkoeken

  • verkruimelde amandelkoekjes (bijvoorbeeld Cantuccini of amandelspeculaas)

Bereiding:

 

Was de aardbeien in koud water en verwijder de kroontjes. Snij ze in partjes en laat ze ongeveer 30 minuten in de wijn, port of siroop marineren. Neem de aardbeien uit de marinade. Verwarm de flensjes ieder ongeveer 20 seconden op 700 Watt in de magnetron. Maak de wraps: beleg de bovenste helft van de pannenkoeken met de aardbeien. Vouw de onderste helft er overheen. Rol de dubbelgevouwen pannenkoek op tot een hoorntje en leg deze op een bordje. Of: doe de flensjes elk in een breed glas of beker en schep de aardbeien erin. Strooi tenslotte de verkruimelde koekjes over de aardbeien. Tip: Roer de overgebleven marinade eens door 100 gram mascarpone en serveer dit apart bij de wraps.

 

Tip:

Combineer de gemarineerde aardbeien ook met ander zacht fruit of meloen, kiwi, ananas of banaan. Fruit per persoon circa 100 gram.

Eet smakelijk!