FrissFruit Salad

Zacht fruit, zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen, is genieten. Puur of omgetoverd tot verrassende gerechten. Daarnaast zit zacht fruit ook nog eens boordevol gezondheid. Aardbeien, bessen, bramen en frambozen leveren tal van belangrijke stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven en je lekker in je vel te voelen. Reden genoeg om jezelf vaker te verwennen met zacht fruit.

ImageMeer informatie over frissfruit vindt u op www.gourmandgazette.nl.

 

Lunch- of bijgerecht. Voor 2 personen. Bereiding circa 10 minuten.

 

Ingrediënten:

 

  • 150 gram gemengd zacht fruit (aardbeien, frambozen, bramen, diverse bessen)

  • 1 dl slagroom of slankroom

  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel (uit een potje)

  • 1 eetlepel citroensap

  • zout, peper

  • 1 lente-uitje

  • 2 takjes verse munt

  • 75 gram gerookte kipfilet

  • 75 gram gemengde sla (frisée, eikenblad, lollo bionda

  • 1 eetlepel (geroosterde) sesamzaadjes

 Bereiding:

 

 

Maak het zacht fruit schoon. Klop de slagroom lobbig met de mierikswortel. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Snij het lente-uitje in hele fijne ringetjes. Hak de munt fijn. Snij de kipfilet in hele dunne plakjes. Verdeel de sla over 2 grote platte borden. Verdeel er de kip, lente-ui en het zacht fruit over. Schenk er de lobbige room over uit of serveer deze er apart bij. Bestrooi de salade met de sesamzaadjes en de fijngehakte munt.

 

Tips:

 
 
  • Neem in plaats van sesamzaadjes fijngehakte noten of geroosterde pijnboompitten.

  • Snij 2 kleine stokbroodjes of boerenbroodjes open. Bestrijk de binnenkant met de lobbige room en bestrooi met sesamzaadjes. Verdeel de sla, de kip en het zacht fruit erover. Fruit/groenten per persoon circa 75 gram fruit en 50 gram groenten

Eet smakelijk!