FrissFruit Soup

Zacht fruit, zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen, is genieten. Puur of omgetoverd tot verrassende gerechten. Daarnaast zit zacht fruit ook nog eens boordevol gezondheid. Aardbeien, bessen, bramen en frambozen leveren tal van belangrijke stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven en je lekker in je vel te voelen. Reden genoeg om jezelf vaker te verwennen met zacht fruit.

ImageMeer informatie over frissfruit vindt u op www.gourmandgazette.nl.

 

Nagerecht of als start van de dag. Voor 2 personen.

 

Ingrediënten:

 

  • 400 gram gemengd rood fruit (aardbeien, frambozen, rode bessen)

  • 1 perssinaasappel

  • enkele druppels citroen- of limoensap

  • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)

  • 1 bekertje zure room of magere variant (125 ml)

  • 2 takjes rode bessen voor garnering

  • Keukenmachine of blender

Bereiding: 

Maak het zacht fruit schoon. Pers de perssinaasappel uit. Pureer alle vruchten samen met het sinaasappelsap en enkele druppels citroensap in een keukenmachine of blender. Roer de vanillesuiker door de zure room. Schenk de vruchtensoep in 2 diepe borden en schep er een toef van de vanilleroom in. Garneer met de rode bessen.

 

Tip:

Strooi er voor het serveren wat krokante muesli over of voeg als de soep een dessert is een scheutje likeur toe. Fruit per persoon circa 225 gram.

Eet smakelijk!