FrissFruit Bite

Zacht fruit, zoals aardbeien, bessen, frambozen en bramen, is genieten. Puur of omgetoverd tot verrassende gerechten. Daarnaast zit zacht fruit ook nog eens boordevol gezondheid. Aardbeien, bessen, bramen en frambozen leveren tal van belangrijke stoffen die je nodig hebt om gezond te blijven en je lekker in je vel te voelen. Reden genoeg om jezelf vaker te verwennen met zacht fruit.

ImageMeer informatie over frissfruit vindt u op www.gourmandgazette.nl.

 

Nagerecht of tussendoor. Voor 2 personen. Bereiding circa 10 minuten.

 

Ingrediënten:

  • 250 gram aardbeien

  • 2 takjes basilicum

  • 2 eetlepels boter of margarine

  • 2 eetlepels suiker

  • 0,5 deciliter vruchtensap (bijv. aardbeien- of sinaasappelsap)

  • 1 eetlepel balsamico-azijn

  • 50 gram blauwe bessen of bosbessen

  • 2 bolletjes vanille-ijs of half stijf geslagen room

Bereiding:

 

 

Maak het zacht fruit schoon. Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Hou de topjes van de takjes basilicum achter voor garnering. Scheur de rest van de blaadjes in reepjes. Verhit de boter of margarine in een koekenpan of wok. Bak de aardbeien kort onder voortdurend voorzichtig omscheppen. Schep de suiker erdoor. Blus de aardbeien af met het vruchtensap en de azijn en laat het vocht heel even inkoken tot een licht stroperige saus. Neem de pan van het vuur. Schep de bessen er snel door. Doe het fruit met de saus over in mooie diepe borden. Schep er een bolletje ijs op of serveer met half stijf geslagen room. Strooi de basilicumreepjes over het fruit en garneer met de topjes van de takjes basilicum.

 

Tip:

Roerbak voor een verrassende extra bite rode peperbesjes mee. Fruit per persoon circa 150 gram (exclusief vruchtensap).

Eet smakelijk!