Klassieke brownie (Brownies)

In het kookboek Brownies van Linda Collister staat op de pagina's 8-10 het recept van Klassieke brownies. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 20 brownies.

Heb je nog nooit eerder brownies gemaakt, probeer dan dit recept. Succes verzekerd! Je zult verslaafd raken aan de klassieke fudge-brownies. Het waren mijn eerst zelfgemaakte brownies en ze zijn nog steeds favoriet! Eet ze warm uit de oven met een bolletje vanille-ijs en chocolade-fudgesaus.

ImageKlik hier voor de recensie van Brownies.

Ingrediënten:

  • 100 gram pure chocolade van goede kwaliteit

  • 120 gram ongezouten, zachte boter

  • 275 gram fijne kristalsuiker

  • 1 theelepel vanille-essence (geen imitatie)

  • 2 grote scharreleieren, even losgeklopt

  • 85 gram bloem

  • 2 eetlepels cacaoboter

  • 100 gram hele of gehakte pecannoten

  • 50 gram pure chocolade van goede kwaliteit, grof gehakt (of 50 gram pure chocoladevlokken)

  • een brownievorm, 20,5 x 25,5 cm, ingevet en met bakpapier bekleed.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius, gasoven op stand 4. Breek de 100 gram pure chocolade in stukjes boven een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan met kokend water en laat de chocolade onder regelmatig roeren langzaam smelten. Neem de kom van de pan en laat hem afkoelen.

  • Doe de boter in een grote mengkom. Gebruik een elektrische mixer of een houten lepel en klop de boter zacht en romig. Voeg de suiker en de vanille toe en blijf kloppen tot het mengsel zacht en schuimig is. Voeg al roerend de eieren toe en daarna de gesmolten chocolade.

  • Zeef de bloem en de cacao boven de mengkom en vermeng met de chocolademassa. Voeg, wanneer de massa goed gemengd is, de noten en de stukjes chocoladereep of de chocoladevlokken toe en meng alles nog eens goed door elkaar. Schep het beslag in de ingevette en met bakpapier beklede vorm en strijk de bovenkant glad.

  • Bak ongeveer 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven. De brownies zijn klaar wanneer een houten prikker die je halverwege de rand en het midden van de bakvorm steekt er nagenoeg schoon weer uitkomt. Neem de bakvorm uit de oven en laat iets afkoelen. Haal de brownies als ze nog warm zijn uit het blik en verdeel in 20 stukken. Eet ze bij voorkeur warm. Bewaar de afgekoelde brownies in een luchtdichte doos en consumeer binnen vijf dagen.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.