Tarte tatin (Tarte tatin)

In het boek Tarte tatin van Jasmin Schults en Anaïsa Bruchner staat op pagina 9 het recept Tarte tatin (de echte).

ImageKlik hier voor de recensie van Tarte tartin.

Ingrediënten:

  • 6 appels (beetje zure zoals goudreinetten)

  • 100 gram suiker

  • 50 gram boter

  • 250 gram pâte brisée

  • pan van 28 cm doorsnee

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  • Schil de appels, snijd ze in tweeën en haal het klokhuis eruit. Smelt de suiker in een koekenpan op laag vuur. Als de gesmolten suiker helemaal glad is, maar nog licht van kleur, kan de appel erbij: leg de partjes met de bolle kant naar beneden in de suiker. Verdeel de boter hierover en laat even verder stoven met het deksel op de pan. Daarna nog 5 minuten op het vuur laten staan zonder deksel, tot het meeste vocht verdampt is maar de appel wel is begonnen met karamelliseren.

  • Rol het deeg uit tot een dunne lap (ongeveer 1,5 cm) en leg dit over de appel. Prik met een vork een paar gaatjes in het deeg.

  • Bak de tarte tatin in ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin en gaar is.

  • Laat de taart even afkoelen in de vorm voordat je hem omdraait.

Variatie:

Ditzelfde recept is ook overheerlijk met peer, helemaal niet klassiek!

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.