Taartje van ananas, dragon en blauwschimmelkaas (Blaauw)

In de kookordner Blaauw staat in het receptenboekje op pagina 35 het recept Taartje van ananas, dragon en blauwschimmelkaas. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 1 taartje.

ImageKlik hier voor de recensie van Blaauw.

Voor het druivenijs

  • 250 milliliter biologisch druivendap

  • 2 blaadjes witte gelatine, geweekt

  • 250 ml suikerwater

Verwarm het sap en los de gelatine erin op. Voeg het suikerwater toe. Koel af. Doe over in een ijsmachine en draai er ijs van.

Voor de roquefort

Draai 200 gram roquefort glad in een keukenmachine.

Voor de gepocheerde ananas

  • 300 milliliter zoete witte wijn

  • 0,5 citroen, het sap

  • 1 steranijs

  • 1 kaneelstokje

  • 1 vanillestokje, opengesneden

  • 3 kruidnagels

  • 0,5 bos dragon, gehakt

  • 150 gram verse ananas, in 12 blokjes van 1,5 x 1,5 cm

Verwarm de wijn met het sap, de specerijen en dragon tot 80 graden Celsius.
Voeg de ananas toe en laat 45 minuten op laag vuur pocheren.

Voor de bodem van het taartje

  • 12 stukjes korstdeeg van 1,5 x 1,5 cm

Leg de stukjes deeg op een bakplaat. Prik ze in met een vork. Bak het korstdeeg goudbruin en knapperig in ongeveer 17 minuten in een oven van 180 graden Celsius.

Dressen van het bord

Neem de ananas uit het pocheervocht. Bak kort in een hete droge pan. Leg ananas op de korstbodem. Geef er een schep roquefort bij, wat van het druivenijs en garneer met eetbare bloemen en dragon.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.