Scandinavische cake (Cake hartig & zoet)

In het kookboek Cake hartig & Zoet van Ilona Chovancova staat op pagina 56 het recept Scandinavische cake. De bereidingstijd is 15 minuten, de oventijd is 50 minuten.

ImageKlik hier voor de recensie van Cake hartig & zoet.

Ingrediënten:

  • 100 gram gerookte zalm

  • handvol dille

  • 2 eetlepels rode-peperkorrels

  • boter om in te vetten

  • 3 eieren

  • 1 deciliter halfvolle melk

  • 1 deciliter plantaardige olie

  • 180 gram bloem

  • 100 gram geraspte gruyère of belegen Goudse kaas

  • zout en peper

  • 1 zakje bakpoeder

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  • Snijd de zalm in smalle reepjes. Hak de dille grof. Wrijf de rode-peperkorrels fijn in de vijzel.

  • Wrijf de cakevorm in met boter en bestrooi hem met wat bloem.

  • Klop in een grote kom de eieren los met de melk en de olie. Voeg de bloem, de kaas, de zalm, de dille, de rode peper en wat zout en peper toe. Meng alles goed door elkaar en schep er zorgvuldig het bakpoeder door. Schep het beslag in de vorm en bak de cake 50 minuten in de hete oven.

  • Laat de cake iets afkoelen voor hij uit de vorm wordt gestort.

Tip:

Als je eenpersoonsvormpjes gebruikt, kun je de cakejes horizontaal doormidden snijden en besmeren met ricotta die is aangeroerd met een paar theelepels geraspte mierikswortel.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.