Aardbeiengebakje met makarons (Just Baking)

In het boek Just Baking van Erik Verdonck staat op pagina 70 het recept Aardbeiengebakje met makarons.


ImageKlik hier voor de recensie van Just Baking.

Ingrediënten voor de pudding:

  • 1 liter melk

  • 250 gram suiker

  • 3 eieren
  • 2 eidooiers

  • 90 gram maïzena

  • 1 vanillestok

Ingrediënten voor de boterroom:

  • 150 gram water

  • 650 gram suiker

  • 9 eidooiers

Ingrediënten voor de opbouw:

  • 300 gram pudding

  • 300 gram boterroom

  • een weinig pistachepraliné

  • aardbeien

Bereiding van de pudding:

  • Kook de melk met de vanille en de suiker.

  • Meng de eieren, de eidooiers en de maïzena onder elkaar en giet bij de kokende melk.

  • Roer tot een mooie gladde pudding.

  • Laat afkoelen.

Bereiding van de boterroom:

  • Kook het water met de suiker tot 120 graden Celsius.

  • Klop de eidooiers op en overgiet met de kokende suiker.

  • Meng er geleidelijk de boter bij zodra de massa is afgekoeld tot ongeveer 30 graden Celsius.

Bereiding van de opbouw:

  • Meng de pudding en de boterroom onder elkaar met een klopper.

  • Spuit de pistachecrème op de makarons.

  • Plaats de aardbeien van gelijke grootte tegen de crème.

  • Plaats er een makaron op en werk af.

Eet smakelijk!