Matcharijstebrij met mangocoulis (Koken en bakken met matcha thee)

In het kookboek Koken en bakken met matcha thee van Lene Knudsen staat op bladzijde 38 het recept Matcharijstebrij met mangocoulis. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 porties, de voorbereiding vergt 10 minuten, de bereiding circa 40 minuten en de rusttijd circa 15 minuten.

 

Klik hier voor de recensie van Koken en bakken met matcha thee.

 

Ingrediënten:

  • ¼ vanillestokje
  • 70 g rondkorrelige rijst (bijvoorbeeld dessertrijst)
  • 50 ml water
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1½ afgestreken tl matcha
  • 25 g suiker
  • Wat rasp van een biologische limoen naar smaak
  • 30 g amandelsnippers
  • Voor de mangocoulis:
  • ½ heel rijpe mango, geschild
  • 2 el citroensap

 

Bereiding:

  • Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit.
  • Breng een steelpan met rijst, het water, de melk, de matcha, het vanillemerg en het vanillestokje, de suiker en het limoenrasp aan de kook. Laat op laag vuur koken en roer regelmatig, zodat de rijst niet gaat plakken. Als de rijst al het vocht heeft geabsorbeerd en nog heerlijk smeuïg is (na ongeveer 40 minuten), haal je de pan van het vuur en voeg je de amandelschilfers toe. Laat 15 minuten afkoelen.
  • Maak ondertussen de mangocoulis. Pureer de in blokjes gesneden mango met het citroensap.
  • Serveer de mangocoulis bij de rijstebrij.

 

Tip:

Als de rijst tijdens het afkoelen te droog wordt, voeg je een beetje lauwe of koude melk toe. Roer goed.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de banner voor meer informatie.