Gobbetti met rodebietencrème en gorgonzola (The curious eater)

In het boek The curious eater van Sofie Delauw en Toni De Coninck staat op pagina 124 het recept Gobbetti met rodebietencrème en gorgonzola. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van The curious eater.

 

Ingrediënten:

  • 200 g knolselderij, geschild in kubusjes
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 2 rode bieten, geschild en gekookt
  • 400 g gobbetti (buisjespasta, te vergelijken met macaroni)
  • 60 g gorgonzolakaas (niet te pittig!)
  • 200 g room

 

Bereiding:

  • Gaar de knolselderij gedurende ca. 40 minuten in kokend water met een snufje zout.
  • Werk de gare knolselderij met wat olijfolie, peper en zout op tot een fijne puree.
  • Duw de puree door een zeef om onzuiverheden te vermijden.
  • Snijd de bietjes in stukjes, voeg peper, zout en olijfolie toe, en meng tot een nog consistente vloeistof. Het is belangrijk dat de pasta de saus goed kan absorberen.
  • Kook de pasta al dente.
  • Los de gorgonzola zachtjes op in de room, voeg de bietenpuree toe en houd warm.
  • Giet de pasta af en meng met de saus. Roerbak nog gedurende enkele minuten.
  • Leg de puree van knolselderij op de bodem van een elegant, diep bord en bedek de puree met de gobbetti.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie: