Macaroni met ham, kaas en zwarte truffel (Puur natuur)

In het kookboek Puur natuur van Alain Ducasse staat op pagina 90 het recept Macaroni met ham, kaas en zwarte truffel. De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 4-6 personen.

 

Deze macaroni met ham en kaas uit onze jeugd is geraffineerder gemaakt zonder te zwaar op het budget te wegen (reken ongeveer 12 € voor een blikje truffelafsnijdsels). De serveerschaal moet goed worden verwarmd. De alcohol uit de cognac en de port verdampt tijdens de bereiding: de macaroni is dus ook nog geschikt voor kinderen. Een goede gelegenheid om hun smaak te ontwikkelen en ze een volmaakt evenwichtig gerecht te laten proeven: koolhydraten, plantaardige en dierlijke eiwitten en calcium.

 

Klik hier voor de recensie van Puur natuur.

Ingrediënten:

  • Snijd 100 g boerenham in reepjes en 50 g gruyere of emmentaler in kleine blokjes
  • Maak 2 stengeluien schoon, was ze en snijd ze fijn.
  • Kook 250 g elleboogjesmacaroni in ruim kokend water met zout (volgens de op de verpakking aangegeven tijd).
  • Laat intussen de inhoud van een blikje afsnijdsels van zwarte truffel uitlekken en vang de truffeljus op.
  • Snijd 50 g boter in blokjes en laat ze in een steelpan smelten. Voeg de stuffelafsnijdsels toe en verhit ze 1 minuut.
  • Doe er 1 theelepel cognac en 1 theelepel rode port bij, roer en laat de vloeistof inkoken. Roer de nu opgevangen truffeljus en de gesneden stengelui door de tuffelboter.
  • Giet de macaroni af en stort ze in een warme serveerschaal.
  • Voeg de truffelboter en de helft van de reepjes ham en de kaas toe en roer alles stevig door elkaar.
  • Bestrooi de macaroni met de overgebleven ham en kaas en dien meteen op.

Eet smakelijk!

Dit kookboek is te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie: