Zuid-Italiaanse spaghetti (Kookschool pasta)

In het kookboek Kookschool pasta van Laura Zavan staat op pagina 23 het recept Zuid-Italiaanse spaghetti. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. De bereiding duurt 15 minuten en de kooktijd is 20 minuten.


Klik hier voor de recensie van Kookschool pasta.

Ingrediënten:

  • 400 g spaghetti
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 2 ansjovisfilets (bij voorkeur in zout ingelegd)
  • 2 eetlepels gedroogde oregano
  • 100 g paneermeel (liefst zelf gemaakt)
  • 250 g kerstomaatjes
  • zout, peper
  • 1 klein bosje vers basilicum
  • Van tevoren:
  • Breng de pasta aan de kook

Bereiding:

  1. Verhit 4 eetlepels olijfolie op laag vuur met 1 teentje knoflook en laat de ansjovis smelten.
  2. Voeg de oregano en het paneermeel toe, blijf roeren op  laag vuur tot het paneermeel goudbruin is en alle olie heeft opgenomen. Let op dat het paneermeel niet verbrandt. Proef of het mengsel voldoende is gekruid.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie met het tweede teentje knoflook. Bak de gehalveerde tomaatjes 1 minuut in de hete knoflookolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de pasta af, voeg in een dun straaltje de olie toe en de ansjovis met het paneermeel. Dien op met de gebakken tomaatjes en fijngeknipte basilicumblaadjes.

Eet smakelijk!
 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.