In het kookboek Fresh van Annabel Langbein staat op pagina 174 bij de zoete herfsttaarten het recept Vijgen-walnoten-taartjes. De voorbereiding van dit recept kost 15 minuten, de bereiding kost 16 – 18 minuten tijd. De hoeveelheden zijn voor 6 taartjes.
Koken is goed voor zowel de kok als de eter: Het is altijd een verwennerij als iemand anders voor je kookt en wanneer je zelf kookt, geeft het je voldoening en eigenwaarde om voedsel te maken waar anderen van genieten.

 

ImageKlik hier voor de recensie van Fresh.

Ingrediënten:

  • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 150 gram gepelde walnoten
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • geraspte schil van 0,5 citroen
  • 1 eiwit
  • 6 geconserveerde vijgen in vieren

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Leg de plakjes bladerdeeg met enige tussenruimte op een bakplaat.
  • Pureer de walnoten met poedersuiker, kaneel, citroenrasp en eiwit tot een grove pasta. Verdeel de pasta over de plakjes deeg en laat rondom een rand van 1 centimeter vrij. Leg vier stukjes vijg op de pasta en bestrijk die met wat van het sap.
  • Bak ze in 10 minuten, schakel de oven dan terug naar 180 graden Celsius en laat ze in 6 – 8 minuten goudbruin en knapperig worden. Serveer ze warm met stijfgeslagen slagroom.

Variatie:

Gebruik verse partjes vijg en bestrooi die voor het bakken royaal met suiker.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.