Frikadel pan – half-om-halfgehakt (Mixtie)

In het kookboek Mixtie van Albert Kokosky Deforchaux staat op bladzijde 89 het recept Frikadel-pan. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 10 personen (eventueel).

 

Klik hier voor de recensie van Mixtie.

 

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 500 gram gehakt, half-om-half
  • Volle hand selderij, fijngehakt
  • 2 rode uien, fijngesneden
  • 10 teentjes knoflook, fijn gesneden
  • 5 eetlepels ketjap asin
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel versgemalen zwarte peper
  • ½ theelepel gemalen nootmuskaat
  • 2 eieren

 

Bereiding

 

  • Schil de aardappelen en kook ze tot ze zacht zijn. Meng het gehakt met de aardappelen (hoeven niet superfijn) en de rest van de ingrediënten. Deel het mengsel in tienen en maak er ballen van. Druk ze een beetje plat en leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Na 1 uur is de frikadel pan klaar.

 

Eet smakelijk!

 

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.