In het boek Zelf kaas maken van Morgan McGlynn staat op bladzijde 198 het recept Truffelkaas.

Truffelkaas is zo weldadig als maar kan. Ik ben er echt gek op. De smaak is ongekend en er kan echt geen andere kaas aan tippen, dus stel je eens voor dat je hem thuis zou kunnen maken… Het succes is wel afhankelijk van de kwaliteit van de kaas en de truffels: de truffels moeten echt supervers en in het seizoen zijn. Je kunt een zachte kaas gebruiken die je zelf gemaakt hebt, maar een brie, camembert of Coulommiers uit de winkel kan ook. De truffeltechniek kun je op elke ongepasteuriseerde, zachte rijke kaas toepassen.

Klik hier voor de recensie van Zelf kaas maken.

Ingrediënten:

  • 1 zachte kaas, ongeveer 250 gram
  • 50 gram mascarpone
  • 2 theelepels slagroom
  • 1 verse truffel van ongeveer 30-40 gram (ingemaakte truffel kan ook)
  • Zwarte peper uit de molen

Bereiding:

  1. Snijd de zachte kaas met een scherp mes horizontaal doormidden.
  2. Meng de mascarpone in een grote kom met de slagroom.
  3. Schaaf de helft van de truffel met een dunschiller of een speciale truffelschaaf in flinterdunne plakjes bij het mascarponemengsel en roer goed.
  4. Smeer het mascarpone-truffelmengsel met een spatel op de onderste helft van de kaas en strooi er een snufje peper op.
  5. Schaaf de rest van de truffel op het mascarponemengsel.
  6. Leg de bovenste helft van de kaas op de onderste helft, zodat de kaas weer zijn oorspronkelijke vorm heeft.
  7. Druk de kaas zachtjes aan, wikkel hem in plasticfolie en leg hem minstens 24 uur in de koelkast om de truffelsmaak goed in de kaas te laten trekken.
  8. Haal de kaas 1-2 uur voor het serveren uit de koelkast.

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de link voor meer informatie. Italia con gusto e amore