Truffelkaas (Zelf kaas maken)
In het boek Zelf kaas maken van Morgan McGlynn staat op bladzijde 198 het recept Truffelkaas. Truffelkaas is zo weldadig als maar kan. Ik ben er echt gek op. De smaak is ongekend en er kan echt geen andere kaas…
In het boek Zelf kaas maken van Morgan McGlynn staat op bladzijde 198 het recept Truffelkaas. Truffelkaas is zo weldadig als maar kan. Ik ben er echt gek op. De smaak is ongekend en er kan echt geen andere kaas…
In het studie- en kookboek Umami van Laurent Simenel staat op pagina 149 een recept van chef-kok Cédric Denaux: Ansjovis, geitenkaas en pruimenijs. De bereiding van dir recept kost 10 minuten, het invriezen duurt 30 minuten. De hoeveelheden van dit…
In het kookboek de Encyclopedie van de Franse gastronomie van Vincent Boué en Hubert Delorme staat op pagina 421 het recept Gebakken Mont d'Or met vin jaune. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 personen. De voorbereiding kost 15…
In het kookboek Winiefred zet de bloemetjes buiten van Winiefred van Killegem staat op bladzijde 66 het recept Oude brokkelkaas met warme peren en lavendel. Lavendel doet het goed in jam, in azijn en op slaatjes. Het kruid komt verrassend…
In het kookboek Parijs van Danyel Couet staat op bladzijde 106 het recept Chèvre chaud, of in het Nederlands gebakken geitenkaas met honing. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. Klik hier voor de recensie van Parijs. Ingrediënten:…
In het kookboek La cucina di Isabella staat op bladzijde 97 het recept Gorgonzola con salsina di pere e marsala, of in goed Nederlands: Gorgonzola met peren en marsala. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen. Kaas wordt…
In het kookboek De smaak van kaas van Stefaan van Laere staat op pagina 42 het recept Croque-monsieur van geitenkaas 'Le Larry' met maggiblad, Savoramosterd en een knapperige salade van koolrabi en radijs. De hoeveelheden in dit recept zijn voor…
In het boek En Cas staat het recept Blauwschimmeldonut en geitenkaas, een kaasgerecht van Ronald Tausch. De basisrecepten vindt men terug op de site, die bij dit boek hoort www.en-cas.nl. Klik hier voor de recensie van En Cas. Ingrediënten: 100…
In de Culinaire kalender 2007 van Onno Kleyn staat op het blad van 20 januari het recept Fondue Suisse (kaasfondue). De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen en de bereidingstijd is 10 minuten. De echte Zwitserse kaas is…
In het boek Echte kaas van Eric van Veluwen staat op bladzijde 84 het recept Kaaspoffertjes. Poffertjes, van oorsprong Broedertjes komen uit Frankrijk, waar ze voor het eerst werden gebakken door kloosterbroeders. Dit gebeurde uit nood, omdat er tijdens de…