Tagliolini met cantharellen en zwezerik (Groenten)

In het kookboek Groenten van Antonio Carluccio staat op bladzijde 276 het recept Tagliolini met cantharellen en zwezerik. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Tagliolini is de kleinste vorm van tagliatelle, die vaak met de hand gemaakt wordt van eierpasta. Vanwege zijn delicate smaak wordt het vaak gecombineerd met truffel, kippenlever of zeevruchten. Hier heb ik gekozen voor de subtiele smaak van kalfszwezerik, samen met het geel van cantharellen.

 

Klik hier voor de recensie van Groenten.

 

Ingrediënten:

  • 300 g verse tagliolini (of 250 g gedroogde)
  • 20 g parmezaan, versgeraspt
  • Saus
  • 300 g kalfszwezerik
  • 3 eetlepels extra virgin olijfolie
  • 25 g boter
  • 1 kleine ui, gepeld en zeer fijn gesnipperd
  • 10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (funghi porcine), 20-30 minuten in heet water geweekt, uitgelekt en gehakt (bewaar het weekvocht)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 g cantharellen, schoon gewicht, grof gehakt
  • 2 eetlepels fijn gehakte verse bladpeterselie
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereiding

  • Maak eerst de saus. Leg de zwezeriken 2 minuten in kokend gezouten water. Laat ze dan afkoelen. Verwijder alle zeentjes aan de buitenkant en snij het vlees dan in plakjes.
  • Verhit de olijfolie en de boter samen in een grote pan en fruit de ui 10 minuten. Voeg de gehakte funghi porcine, de zwezerik en de wijn toe en roerbak 5 minuten. Voeg de cantharellen en peterselie toe en bak nog eens 5 minuten; giet er ook wat van het weekvocht bij om het extra smeuïg te houden. Breng op smaak met zout en peper.
  • Kook de pasta al dente in ruim water met zout. Laat uitlekken en meng met de saus. Serveer op voorverwarmde borden, met de parmezaan eroverheen gestrooid.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.