Roerbakgerecht met broccoli (Groenten)

In het kookboek Groenten van Dick en James Strawbridge staat op pagina 42 het recept Roerbakgerecht met broccoli. De hoeveelheden voor dit recept zijn voor 4 personen.

 

Broccoli hoeft slechts kort te worden gekookt, want ook rauw is hij heerlijk. Dit roerbakgerecht is gezond, knapperig en smakelijk. U kunt er noedels of rijst bij geven voor een vegetarisch gerecht, maar u kunt er ook gewoon een bijgerecht van maken.

 

Klik hier voor de recensie van Groenten.

Ingrediënten:

  • 1 kg broccolini of paarse spruitbroccoli
  • 1 rode paprika
  • ½ ui
  • 1 stronk paksoi
  • 1 wortel
  • 3 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. sinaasappelsap
  • 2 theel. maïzena
  • 1 eetl. honing
  • 4 eetl. sesamolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theel. fijngehakte verse gember

Bereiding:

  • Maak grote broccoliroosjes kleiner en gooi harde stelen weg. Snijd de andere groenten klein. Meng de sojasaus, het sinaasappelsap, de maïzena en de honing in een kommetje en zet dit mengsel apart.
  • Verhit een wok tot hij zeer heet is en verhit de sesamolie erin. Voeg de gesneden groenten en de broccoliroosjes toe. Schep alles één keer door elkaar en voeg de knoflook en gember toe. Roerbak het geheel nog circa 3 minuten.
  • Doe het sojamengsel erbij en roer alles goed door. Bak het gerecht nog een paar minuten en serveer het.

Eet smakelijk!

Dit boek is online te koop bij een online boekhandel. Klik op de link voor meer informatie.