Tarte tartin van witloof met geitenkaas en honing (Wat de pot schaft)

In het kookboek Wat de pot schaft van Filip Fransen staat op pagina 42 het recept Tarte tartin van witloof met geitenkaas en honing. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Wat de pot schaft.

Ingrediënten:

  • 6 stronkjes grondwitloof
  • 50 g boter
  • 3 el bruine suiker
  • 2 el halfdroge cider
  • 1 el verse tijm, fijngehakt
  • 230 g kruimeldeeg
  • 50 g geitenkaas
  • honing
  • scheutje melk
  • peper en zout

Bereiding:

  • Maak het witloof schoon en snijd de stronkjes in tweeën.
  • Verwijder de kern
  • Smelt intussen de boter in een pan en voeg de bruine suiker en de cider toe.
  • Roer tot de suiker is gesmolten en begint te karamelliseren.
  • Giet dit mengsel in een taartvorm met een diameter van 27 cm.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schik het witloof op de suikerkaramel en strooi de tijm erover.
  • Kruid met peper en zout.
  • Snijd een cirkel uit het deeg en leg die op het witloof.
  • Prik gaatjes in het deeg en zet 20 min in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Meng de geitenkaas met een scheutje melk en wat honing naar smaak tot een zalf.
  • Serveer met een stuk van de tarte tartin met ernaast wat geitenkaas.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: