In het kookboek Chef School van Joanna Farrow staat op pagina 122 het recept Zeekraal. Hierbij zijn geen hoeveelheden vermeld.

Deze fijne aspergeachtige groente groeit in modderinge zoutmoerassen aan de kust en heeft een enigszins zoute smaak en een krokante wasachtige textuur: Leg er na het koken klontjes boter op en breng op smaak met zout en peper. Serveer bij vis, vooral zeebaars en andere witvis.


Klik hier voor de recensie van Chef School.

Schoonmaken en bereiden

  • Snijd alle houtachtige of verkleurde uiteinden van de stengels af en was de zeekraal meermalen in steeds vers koud water om al het gruis te verwijderen.
  • Kook 1-2 minuten in kokend water. De stengels moeten zacht zijn maar hun takjesvorm behouden.
  • Leg de heel goed uitgelekte zeekraal terug in de pan en schud er boter en zout (?, red) en peper door.
  • Schik op voorverwarmde borden en gebruik als bedje voor visfilets of -steaks of serveer als bijgerecht.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.