In het Reiskookboek Spanje van Onno Kleyn staat op bladzijde 31 het recept Ensalada de pimiento, in het Nederlands Gebakken paprikasalade. De bereidingstijd van dit gerecht is 25 minuten.

ImageKlik hier voor de recensie van Reiskookboek Spanje.

Ingrediënten:

  • olijfolie

  • 3 paprika\'s geel, rood, groen, in reepjes

  • 3 gekookte eieren in parten

  • handje zwarte olijven

  • handje groene olijven

  • azijn

  • 1 theelepel peper

  • 1 theelepel pimentón picante

  • 1 blik ansjovis

Bereiding:

  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak de paprika om en om. Haal de gebakken paprika uit de pan, laat op een stukje keukenpapier uitlekken en leg op een schaal.

  • Meng de partjes ei en de olijven erdoorheen en besprenkel met olie en azijn.

  • Bestrooi met zout, peper en pimentón en decoreer met de uitgelekte ansjovis uit blik.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.