Filet van Bressekip, asperges, erwten en cantharellen (Kip op het menu)

In het kookboek Kip op het menu van Luc Hoornaert staat op bladzijde 152 het recept Filet van Bressekip, asperges, erwten en cantharellen. De  hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van Kip op het menu.

Benodigdheden

  • 6 witte asperges
  • 240 g (netto) verse uitgeduwde erwten
  • 4 filets van Bressekip
  • Vetstof voor het bakken
  • Peper en zout naar smaak
  • 8 blaadjes kropsalade
  • 1 koffielepel bloem
  • 1 mespunt bloemsuiker
  • 12 verse zilveruitjes
  • Enkele klontjes koude boter
  • 120 g schoongemaakte cantharellen

 

Bereiding

  • Maak een bruine fond met de kippenbeenderen.
  • Schil de asperges en snijd ze schuin in 6 stukken. Kook ze vervolgens krokant.
  • Blancheer de erwten.
  • Kruid de kipfilets met peper en zout. Bak ze krokant, te beginnen met de velkant. Bak verder af in de oven op 200 °C gedurende 5 à 6 minuten.
  • Bereid de erwtjes op Franse wijze: stoof de zilverui aan in boter en voeg de geblancheerde erwten en de in chiffonade gesneden sla toe. Stoof deze aan en bestrooi met 1 koffielepel bloem en een mespunt bloemsuiker. Bevochtig met een weinig kippenfond en braiseer het geheel.
  • Voeg er vervolgens de asperges aan toe.
  • Haal de kip uit de oven en deglaceer de pan met de kippenfond. Laat geheel inkoken en monteer de saus met klontjes koude boter.
  • Bak de cantharellen.
  • Dresseer het bord met de erwtjes en de gebakken cantharellen. Leg de kip ernaast op het bord. Giet de saus naast de kip.
  • Gekonfijte of gebakken aardappeltjes passen perfect bij dit gerecht.

 

Tip:

  • Vraag enkele kippenbeenderen aan uw poelier.

 

 

Eet smakelijk!

 

Dit kookboek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.