Kip – gorgonzola – rauwe ham (Gehaktballen)

In het kookboek Gehaktballen van Salomée Vidal en Jérémie Kanza staat op bladzijde 40 het recept Kip – gorgonzola – rauwe ham. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 20 balletjes. Het gerecht is klaar in 35 minuten

 

Klik hier voor de recensie van Gehaktballen.

 

Ingrediënten:

  • 50 g oud brood (wit of bruin) zonder korst
  • 200 ml melk
  • 400 g kipfilet zonder vel, vers gehakt
  • 5 plakken rauwe ham, in stukjes
  • 1 heel ei
  • 150 g gorgonzola, verbrokkeld
  • 1 el paneermeel
  • Zonnebloemolie
  • Zout, peper

 

Bereiding:

  • Week het brood in de melk. Meng het gehakt met de stukjes ham, het ei, het uitgeknepen brood, de gorgonzola en het paneermeel. Voeg peper en een heel klein beetje zout toe. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Kneed het gehakt goed met de handen en rol er balletjes van 4 cm doorsnede van. Verhit een scheutje zonnebloemolie (of een ander plantaardig vet) in een koekenpan. Braad de balletjes ongeveer 15 seconden aan alle kanten aan. Leg ze op een ovenplaat en bak ze nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie.