Risottorolletjes (Sandwiches voor Lingo en soesjes voor Friends)

In het kookboek Sandwiches voor Lingo en soesjes voor Friends van Ad Janssen staat op pagina 85 het recept Risottorolletjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 rolletjes. De bereidingstijd is circa 30 minuten.

Zomeravondcafé: ik ben altijd erg blij als het tv-seizoen voor mij weer begonnen is. Na TROS Tafel Twee gingen Bert Kruizinga en ik met een nieuwe programma van start. TROS Zomeravondcafé, dat elke werkdag werd uitgezonden. De lekkerste gerechtjes kwamen voorbij! De eerste week stond Italië centraal, hierbij één van de gerechtjes.

Image\Klik hier voor de recensie van Sandwiches voor Lingo en soesjes voor Friends.

Ingrediënten:

  • 50 gram blanke amandelen

  • 1 teentje knoflook

  • 100 gram pompoenvruchtvlees

  • 3 eetlepels olie

  • 1 eetlepel fijngesneden rozemarijn

  • 150 gram risottorijst

  • 3 deciliter groentebouillon

  • 50 gram gele rozijnen

  • zout en peper

  • 8 Romeinse of Turkse slabladeren

  • 100 gram eekhoorntjesbrood

Werkwijze:

  • Bak de amandelen al omscheppend in een droge koekenpan goudbruin en maal ze grof.

  • Pel en snipper de knoflook. Snijd de pompoen in kleine blokjes.

  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan, roerbak de knoflook en rozemarijn ca. 2 minuten, voeg de rijst en bouillon toe en laat de risotto al roerend in ca. 20 minuten gaat worden.

  • Voeg de laatste 3 minuten de pompoen toe.

  • Voeg de rozijnen en amandelen toe en roer de rijst door tot een smeuïge massa.

  • Breng de risotto op smaak met zout en peper.

  • Verdeel de risotto over de slabladeren en rol ze op.

  • Snijd het eekhoorntjesbrood in plakken. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak het eekhoorntjesbrood goudbruin. Strooi er peper en zout over.

  • Leg de rolletjes met de gebakken paddenstoelen op een schaal.

Eet smakelijk!