Gebakken sint-jakobsschelpen met chorizo en sinaasappelsaus (Tapas)

In het kookboek Tapas van Valérie Berry staat op pagina 78 het recept Gebakken sint-jakobsschelpen met chorizo en sinaasappelsaus. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 porties.

 

Klik hier voor de recensie van Tapas.

 

Ingrediënten:

  • 6 verse sint-jakobsschelpen, schoongemaakt door je visboer
  • 80 g bakchorizo
  • 1 sinaasappel
  • 1 teen knoflook, fijngeknepen

 

Bereiding:

  1. Voorbereiden: Was de sint-jakobsschelpen en snijd de chorizo in dunne plakjes
  2. Uitpersen: Rasp ongeveer een kwart van de schil van een sinaasappel voordat je hem uitperst. Je hebt 100 milliliter sinaasappelsap nodig.
  3. Koken: Verhit een grote koekenpan met antiaanbaklaag. Bak hierin de plakjes chorizo tot de worst een beetje olie heeft losgelaten. Leg er nu de sint-jakobsschelpen bij en bak ze aan elke kan 1 minuut. Doe er de knoflook, geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap bij en roer goed. Kook de sint-jakobsschelpen nog 3 tot 4 minuten per kant (de saus moet nog iets indikken). Houd de kooktijd scherp in de gaten, want de sint-jakobsschelpen mogen absoluut niet te gaar worden.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek in online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie: