De tapenade van de cantharellen (Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme)

In het kookboek Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme van deze drie chef-koks staat op pagina 58 het recept De tapenade van de cantharellen. Deze tapenade is heerlijk op mals bereid vlees, zoals Wagyu.

 

Klik hier voor de recensie van Sergio Herman, Peter Goossens en Roger Van Damme.

Ingrediënten:

  • 250 gram cantharellen
  • klontje boter
  • ½ teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 eetlepels kippenbouillon
  • peper en zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • ½ eetlepel gehakte platte peterselie
  • scheutje olijfolie

Bereiding:

  • Stoof de schoongemaakte cantharellen in een klontje boter met de knoflook en een gesnipperde sjalot. Hou wel een koffielepel sjalotsnippers aan de kant.
  • Voeg twee eetlepels kippenbouillon toe aan de cantharellen en laat zachtjes gaarstoven.
  • Giet af en mix in een cutter tot je de structuur van een tapenade krijgt.
  • Marineer vervolgens met peper, zout, het citroensap, de koffielepel gesnipperde sjalot, de platte peterselie en een scheutje olijfolie.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: