In het kookboek Alles over friet van Anne de la Forest staat op pagina 62 het recept Friet met tijm en Parmezaanse kaas. De hoeveelheden zijn voor 4 personen. De voorbereiding duurt 10 minuten en de bereiding 20 minuten.

 

 

Klik hier voor de recensie van Alles over friet.

 

Ingrediënten:

  • 1 kg aardappels (Nicola)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel tijm
  • Fleur de sel
  • Peper uit de molen

 

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Schil de aardappels met een dunschiller en leg ze in koud water. Spoel ze een paar keer af, snijd ze met een mes in dikke brede plakken en snijd die vervolgens in niet te dunne staafjes van ongeveer 12 mm dik.
  • Was de aardappelstaafjes nog een keer, dep ze met een schone, droge theedoek voorzichtig droog en leg ze in een grote kom. Schenk er olijfolie over en hussel goed, zodat alle staafjes rondom met olie zijn bedekt.
  • Bestrooi ze met Parmezaanse kaas en tijm. Neem een diepvrieszak en doe de met olie bedekte staafjes erin. Knoop de zak dicht en schud krachtig, zodat de frieten aan alle kanten met tijm en kaas worden bedekt. Breng ze op smaak met zout en peper en schud opnieuw.
  • Leg de frieten naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze gedurende 20 minuten.
  • Breng de frieten zo nodig verder op smaak en serveer ze onmiddellijk.

 

Eet smakelijk!

 

Dit boek is online te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie: