In het kookboek Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen van Joke Boon staat op pagina 120 het recept Driekleuren aardappelpannenkoekjes. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen als bijgerecht.

Heerlijk deze kleurige aardappelpannenkoekjes. Zo uit de pan zijn ze lekker, maar een dag later opgewarmd uit de oven, op een stukje bakpapier zijn ze onweerstaanbaar, omdat ze van het opwarmen nog knapperiger worden.
 

Klik hier voor de recensie van Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen.

Ingrediënten:

  • 500 g aardappelen
  • 1 zoete aardappel van circa 300 g
  • 1 rode ui
  • 2 eieren
  • 1 tl sambal oelek
  • zout en peper
  • olijfolie

Bereiding:

  • Schil de aardappelen en de zoete aardappel en kook ze in 10 minuten halfgaar. Laat ze iets afkoelen en rasp ze op een grove rasp.
  • Schil de ui en rasp deze ook grof.
  • Meng de aardappel en ui met de eieren, de sambal en wat zout en peper.
  • Verhit een laag olie in een pan en schep met een lepel bergjes van de aardappel in de pan; het worden kleine pannenkoekjes. Druk het mengsel met een spatel stevig aan en bak ze aan beide kanten zachtjes bruin en krokant.
  • Heerlijk met een salade, of gewoon zo.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: