In het kookboek Nora's kokkies van Nora Sands staat op pagina 83 het recept Bolognesesaus. De hoeveelheid van de ingrediënten zijn gebaseerd op 4 tot 6 personen. De voorbereidingstijd is 15 minuten en de bereiding vergt dan nog eens 45 minuten.
Bolognesesaus is de lievelingssaus van mijn dochter Laura. Ze leerde deze saus maken toen ze nog een kind was. Ze is nu volwassen en maakt hem nog steeds voor haar beste vrienden! Het duurt even voor deze saus klaar is, maak hem daarom voor je de pasta gaat koken. Geef er geraspte Parmezaanse kaas bij.
Klik hier voor de recensie van Nora's kokkies.
Benodigdheden:
-
eetlepel
-
keukenweegschaal
-
scherp mes
-
snijplank
-
maatbeker
-
koekenpan met deksel
-
pollepel
-
rasp
Ingrediënten:
-
1 eetlepel boter
-
1 winterwortel
-
1 ui
-
1 stengel bleekselderij
-
350 gram gehakt
-
3 eetlepels tomatenpuree
-
1 runder- of groentebouillonblokje, opgelost in 3 deciliter koken water
-
1 blik gehakte tomaten van 400 gram
-
zout en peper
-
stukje Parmezaanse kaas, geraspt, voor erbij
Bereiding:
-
Zet alle ingrediënten klaar. Weg het gehakt af. Schil de winterwortel, pel de ui en snij beide zo klein mogelijk; doe dat ook met de bleekselderij. Verhit de koekenpan op laag vuur en doe de boter erin. Doe de stukjes wortel, de stukjes ui en de stukjes bleekselderij in de koekenpan. Roer af en toe met een pollepel. Voeg het gehakt toe als de groenten zacht zijn en roer 3 minuten.
- Roer de tomatenpuree erdoor en voeg 2 deciliter bouillon en het blik gehakte tomaten toe. Doe er een snufje zout en peper bij, draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de saus 30 – 40 minuten op laag vuur sudderen. Geef de geraspte Parmezaanse kaas erbij om overheen te strooien.