In het kookboek Vers van het land van Leanne Kitchen staat op bladzijde 210 het recept Puree van pastinaak en prei. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 tot 6 personen.
Klik hier voor de recensie van Vers van het land.
Ingrediënten:
-
1 prei, alleen het witte deel, in dunne ringen
-
3 grote pastinaken, geschild en in stukjes
-
2 eetlepels geknipt bieslook
-
30 gram boter
-
zeezout
-
versgemalen zwarte peper
-
3 eetlepels crème fraîche
Bereiding:
-
Breng een pan water met zout aan de kook. Leg de prei en de pastinaak erin en kook ze in circa 10 minuten gaar. Stort ze in een vergiet, schud ze om en laat ze goed uitlekken. Pureer de iets afgekoelde prei en pastinaak in de keukenmachine. Laat de motor draaien tot de puree glad is.
-
Schep de puree in een schone pan en voeg het bieslook en de boter toe. Breng de puree op smaak met zout en peper. Warm de puree door op laag vuur. Roer er van het vuur 3 eetlepels crème fraîche door. Geef deze puree bij gegrilde lamskoteletjes, gebraden rundvlees of varkensvlees.
Eet smakelijk!