Welkom bij Tannetje.nl

Gezouten runderhaas met pure chocolade van de Amazone (D.O.M.)

In het kookboek D.O.M. van Alex Atala staat op pagina 54 het recept Gezouten runderhaas met pure chocolade van de Amazone. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 

Klik hier voor de recensie van D.O.M.

 

Ingrediënten:

  • Gezouten runderhaas:
  • 300 g runderhaas
  • 60 g zout
  • 30 g zwarte peper
  • 10 g nootmuskaat
  • Chocoladesaus:
  • 10 g cacao
  • 20 g Amazone-chocolade (100% cacao)
  • 30 ml water
  • 25 ml sherryazijn
  • Laatste hand:
  • zwarte peper
  • zeezout uit Maldon
  • basilicumolie

Bereiding:

  • Voorbereiding:
  • Snijd de stukken runderhaas bij en maak er 2 rolletjes met een doorsnee van 2 cm een een gewicht van 150 g van.
  • Wrijf ze goed in met zout, zwarte peper en nootmuskaat.
  • Leg elk rolletje op een groot stuk plasticfolie, rol het geheel strak op en bind de uiteinden goed dicht. (Doe dat heel zorgvuldig, anders wordt het vlees niet perfect gezouten).
  • Houd het vlees minimaal 8 dagen voor het gebruik in een koelkast op 6 °C. Een kortere tijd geeft een minder goed resultaat.
  • Bereiding:
  • Meng de cacao, de chocolade en het water in een pannetje en breng alles tegen de kook aan.
  • Laat het al pruttelend tot de helft inkoken.
  • Haal het pannetje van het vuur en roer de sherryazijn door de saus. Houd de saus apart.
  • Laatste hand:
  • Haal de folie voorzichtig van het vlees.
  • Snijd het vlees in plakjes van 5 mm dik.
  • Trek steeds een lijntje chocoladesaus over een bord.
  • Leg de plakjes vlees op het bord en bestrooi ze met zwarte peper.
  • Eindig met een druppel basilicumolie.

Eet smakelijk!

 

Dit boek is te koop bij Bol.com. Klik op de onderstaande banner voor meer informatie: