Welkom bij Tannetje.nl

Cheesecake uit de oven (Gordon Ramsay koken als een chef)

In het kookboek Gordon Ramsay koken als een chef van Gordon Ramsay staat op pagina 47 het recept Cheesecake uit de oven. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 8 porties.

 

Als er iets is wat de Amerikanen goed kunnen, is het fantastische cheesecake maken. Hier is het mengsel een soort zoete quischevulling, compacter en minder luchtig dan de klassieke Britse cheesecake. Maar omdat hij geen koekbodem heeft, is het resultaat minder zoet en zwaar.

 

Klik hier voor de recensie van Koken als een chef.

Ingrediënten:

  • boter, om in te vetten
  • 550 g cream cheese (alternatief: verse roomkaas), op kamertemperatuur
  • 160 g fijne kristalsuiker
  • 3 eieren, los geroerd
  • 2 eetlepels bloem
  • fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 200 g frambozen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasstand 4. Vet een springvorm van 23 cm in.
  2. Klop cream cheese en suiker op. Voeg geleidelijk ei toe tot alles goed gemengd is. Voeg bloem en citroenrasp toe en spatel tot slot de frambozen erdoor.
  3. Schep het mengsel in de beboterde vorm en tik ermee tegen het werkblad om luchtbellen te verwijderen en de frambozen omhoog te laten komen van de bodem. Zet 35 minuten in de oven tot de randen gaar zijn maar de taart in het midden nog wat wiebelig is.
  4. Laat afkoelen, haal de vorm (snijd zonodig met behulp van een mes de randen los) en dien op.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop in onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.