Welkom bij Tannetje.nl

Avocadosoufflés met pure chocolade (Recepten van Alain Passard)

In het kookboek Recepten van Alain Passard van Alain Passard staat op pagina 104 het recept Avocadosoufflés met pure chocolade. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

Een avocado als dessert en ook nog eens als soufflé, bent u vast niet gewend... Heerlijk met een vleugje pistache en pure chocolade.

 

Klk hier voor de recencie van Recepten van Alain Passard.

 

Ingrediënten:

  • 1 vanille-stokje
  • 2 rijpe (en onbeschadigde) avocado's
  • 1 theel. ambachtelijke pistachepasta of gemalen gepelde pistachenootjes (pistachepasta is verkrijgbaar bij sommige banketbakkers, kookwinkels, bak- en braadspeciaalzaken of op internet. Gemalen pistachenootjes zijn verkrijgbaar bij sommige natuurwinkels of islamitische winkels. U kunt ook zelf pistachenootjes malen).
  • 140 g eiwit
  • 60 g basterdsuiker of fijne tafelsuiker
  • 20 blokjes pure chocolade
  • poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C of gasstand 7-8.
  • Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Snijd de avocado's doormidden. Verwijder voorzichtig het vruchtvlees met een lepel, zonder de schilhelften te beschadigen. Pureer het vruchtvlees met de pistache(pasta) en het vanillemerg in een keukenmachine glad. Klop de eiwitten stijf, voeg al kloppend geleidelijk suiker toe. Schep het avocadomengsel in een kom en spatel de eiwitten erdoor.
  • Verdeel de chocoladestukjes over de halve avocadoschillen. Schp het avocado-eiwitmengsel in de schillen. Zet de gevulde avocado's 7 to 8 minuteb op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven. Bestrooi de soufflés met wat poedersuiker en serveer direct.

Wijnsuggestie: rode, zoete 'vin doux naturel' zoals Banyuls of Maury; Pedro Cimenez-sherry; rode port.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: