In het kookboek We love lamb van Johan Segers en Dirk De Prins staat op pagina 134 het recept Lamskotelet met schorseneren en truffels. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Klik hier voor de recensie van We love lamb.
Ingrediënten:
- 2 x 4 lamskoteletten per persoon
- 150 g gekuiste schrorseneren
- 1 schorseneer gewassen maar ongeschild
- 50 g truffelschijven
- 50 g truffelbunoise
- 5 dl truffeljus
- 3 dl lamsfond
- enkele selderblaadjes
- ½ l melk
- 150 g roux
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding:
- Kruid de koteletjes. Bak ze aan in waat boter en laat rusten op een warme plaats (bjivoorbeeld een oven op 40 ºC. Kook de schorseneren op klassieke wijze.
- Maak met de melk en roux een mooie, gladde witte saus. Meng er de schorseneren onder en breng op smaak met peper en zout.
- Deglaceer de pan van de koteletjes met lamsfond en truffeljus. Laat de stukjes truffel eventjes garen in de jus. Schrik op de koteletjes enkele schijven truffel.
- Geef als garnituur enkele gefrituurde selderblaadjes en reepjes schorseneren.
Eet smakelijk!