In het kookboek We love lamb van Johan Segers en Dirk De Prins staat op pagina 134 het recept Lamskotelet met schorseneren en truffels. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.

 Klik hier voor de recensie van We love lamb.

Ingrediënten:

  • 2 x 4 lamskoteletten per persoon
  • 150 g gekuiste schrorseneren
  • 1 schorseneer gewassen maar ongeschild
  • 50 g truffelschijven
  • 50 g truffelbunoise
  • 5 dl truffeljus
  • 3 dl lamsfond
  • enkele selderblaadjes
  • ½ l melk
  • 150 g roux
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding:

  • Kruid de koteletjes. Bak ze aan in waat boter en laat rusten op een warme plaats (bjivoorbeeld een oven op 40 ºC. Kook de schorseneren op klassieke wijze.
  • Maak met de melk en roux een mooie, gladde witte saus. Meng er de schorseneren onder en breng op smaak met peper en zout.
  • Deglaceer de pan van de koteletjes met lamsfond en truffeljus. Laat de stukjes truffel eventjes garen in de jus. Schrik op de koteletjes enkele schijven truffel.
  • Geef als garnituur enkele gefrituurde selderblaadjes en reepjes schorseneren.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner: