In het kookboek Eerlijk Italiaans van Antonio Carluccio staat op pagina 154 het recept Aardappelen met ui en knoflook uit de oven. De ingrediënten in dit recept zijn voor 6-8 personen.
Dit recept spreekt voor zichzelf; het is heel eenvoudig te maken en erg lekker. Het is een fantastisch bijgerecht dat bijna overal bij past. en is vooral lekker bij gebraden vlees of gepocheerde vis.
Klik hier voor de recensie van Eerlijk Italiaans.
Ingrediënten:
- 1½ kg aardappelen, geschild en in dikke plakken
- 500 g uien, gepeld en in plakken
- 30 tenen knoflook, ongepeld
- 1 dl olijfolie
- zout en heel veel peper
- 1 tak rozemarijn
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220° C/gasstand 5.
- Verdeel de aardappelen, uien en knoflook in een braadslee, besprenkel ze met de olie en bestrooi ze met zout en peper. Vermeng alles goed met de handen en leg de rozemarijn erop.
- Zet de braadslee in de warme oven en bak de aardappelen 40-50 minuten. Schep alles halverwege de tijd om zodat ook de onderste laag boven komt en kan kleuren.
- Druk de knoflookteentjes in u mond uit; de knoflook is zoet en romig.
Eet smakelijk!