In het kookboek No time to cook van Donna Hay staaat op pagina 130 het recept In wijnblad gebraden kip. De hoeveenheden in dit gerecht zijn voor 2 personen.

Klik hier voor de recensie van No time to cook.

Ingrediënten:

  • 750 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
  • 1 ui, in ringen
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels pijnpitten, gehakt
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
  • 2 theelepels olijfolie, extra
  • 2 kipfilets van 200 g
  • 2 grote ingelegde wijnbladeren, afgespoeld

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
  • Bekleed een ovenschaal met bakpapier
  • Schep aardappel, ui, zout, peper en olie om en doe alles in de schaal. Bak 20 minuten.
  • Meng pijnpitten, citroenrasp, peterselie en 1 theelepel olie. Verdeel het mengsel over de kip en pak elke filet in een wijnblad. Smeer in met de rest van de olie en leg op de aardappelen.
  • Bak 20 minuten tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.