In het kookboek No time to cook van Donna Hay staaat op pagina 130 het recept In wijnblad gebraden kip. De hoeveenheden in dit gerecht zijn voor 2 personen.
Klik hier voor de recensie van No time to cook.
Ingrediënten:
- 750 g aardappelen, geschild en in dunne plakjes
- 1 ui, in ringen
- zeezout en versgemalen zwarte peper
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels pijnpitten, gehakt
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie
- 2 theelepels olijfolie, extra
- 2 kipfilets van 200 g
- 2 grote ingelegde wijnbladeren, afgespoeld
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200° Celsius.
- Bekleed een ovenschaal met bakpapier
- Schep aardappel, ui, zout, peper en olie om en doe alles in de schaal. Bak 20 minuten.
- Meng pijnpitten, citroenrasp, peterselie en 1 theelepel olie. Verdeel het mengsel over de kip en pak elke filet in een wijnblad. Smeer in met de rest van de olie en leg op de aardappelen.
- Bak 20 minuten tot de kip gaar is en de aardappelen zacht zijn.
Eet smakelijk!