n het kookboek Appeltaart van Jasmin Schults en Anaïsa Bruchner staat op pagina 63 het recept Hollandse appelkoek. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een tulband- of taartvorm van 24 cm doorsnee.
Klik hier voor de recensie van Appeltaart.
Ingrediënten:
- 200 gram speculaas (of gemberkoekjes)
- mespuntje kaneel
- rasp van ½ citroen
- 4 eieren, gescheiden
- 4 eetlepels suiker
- 4 grote appels, geschild en geraspt
- boter voor invetten
- 1 eetlepel bloem
- poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
- Vet de taartvorm in met boter en bestuif hem met bloem
- Maak van de speculaas in de keukenmachine fijne koekkruimels. Meng de kaneel en citroenrasp erdoor.
- Meng de eigelen met 3 eetlepels suiker tot luchtig en lichtgeel. Doe hier de koekkruimels en geraspte appel door.
- Sla de eiwitten stijf met een eetlepel suiker en schep voorzichtig door het koek- appelmengsel.
- Vul de taartcorm met het beslag en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koek gaar en bruin is.
- Laat de koek afkoelen voor het serveren en bestrooi met poedersuiker.
Eet smakelijk!
Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.