n het kookboek Appeltaart van Jasmin Schults en Anaïsa Bruchner staat op pagina 63 het recept Hollandse appelkoek. De hoeveelheden in dit recept zijn voor een tulband- of taartvorm van 24 cm doorsnee.

Klik hier voor de recensie van Appeltaart.

Ingrediënten:

  • 200 gram speculaas (of gemberkoekjes)
  • mespuntje kaneel
  • rasp van ½ citroen
  • 4 eieren, gescheiden
  • 4 eetlepels suiker
  • 4 grote appels, geschild en geraspt
  • boter voor invetten
  • 1 eetlepel bloem
  • poedersuiker

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180° Celsius.
  • Vet de taartvorm in met boter en bestuif hem met bloem
  • Maak van de speculaas in de keukenmachine fijne koekkruimels. Meng de kaneel en citroenrasp erdoor.
  • Meng de eigelen met 3 eetlepels suiker tot luchtig en lichtgeel. Doe hier de koekkruimels en geraspte appel door.
  • Sla de eiwitten stijf met een eetlepel suiker en schep voorzichtig door het koek- appelmengsel.
  • Vul de taartcorm met het beslag en bak 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de koek gaar en bruin is.
  • Laat de koek afkoelen voor het serveren en bestrooi met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.