In het kookboek Geheimen van de Rode Lantaarn van Pauline Nguyen staat op pagina 276 het recept Kip met citroengras en rode peper. De hoeveelheden voor dit bijgerecht zijn voor 4 personen.

LUKE NGUYEN: Dit is een klassiek en erg populair kipgerecht uit Zuid-Vietnam. De dijfilet van kip wordt veel gebruikt in de Vietnamese keuken. Het is goedkoop en perfect om te grillen of te bakken – het neemt alle smaken op en blijft goed mals en sappig. Dit is een snel en gemakkelijk te bereiden gerecht met veel smaken en aroma's. Vergeet niet wat van de saus over je gestoomde jasmijnrijst te scheppen.


ImageKlik hier voor de recensie van Geheimen van de Rode Lantaarn.

Ingrediënten:

  • 500 gram dijfilet van kip
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • 1 stengel citroengras, alleen het wit, fijngehakt
  • 1 theelepel ingemaakte rode chilipeper
  • 2 tenen knoflook, gekneusd
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • 1 rode chilipeper, in ringetjes
  • 0,5 kleine witte ui, in parten
  • 125 milliliter kippenbouillon
  • een handje korianderblad

Bereiding:

  • Verwijder het vet en snijd de dijfilets in kleine stukken. Meng in een kom vissaus, suiker, de helft van het citroengras, ingemaakte rode peper en knoflook. Roer goed om de suiker op te lossen. Haal de kip door de marinade en zet 4 uur in de koelkast, of een nacht.
  • Zet een pan op middelhoog vuur, voeg de olie toe, de rest van het citroengras en de ringetjes rode peper. Fruit tot het citroengras kleurt, doe dan de kip erbij. Bak rondom aan, voeg de ui toe en bak af en toe omscheppend nog eens 2 minuten. Doe de kippenbouillon erbij, doe een deksel op de pan, zet het vuur iets lager en kook 5 minuten. Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoog, roer en kook een beetje in. Doe dan in een schaal. Garneer met de koriander en serveer met jasmijnrijst.

Eet smakelijk!

Dit boek is in de Engelse taal nog te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.