In het boek Green & Black's chocoladerecepten van Caroline Jeremy staat op pagina 115 het recept witte-chocolade-mousse met kardemom, van Nigel Slater. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 6 – 8 personen. Het gerecht moet vier uur koelen.


Klik hier voor de recensie van Green en Black's chocoladerecepten.

Ingrediënten:

  • 8 bolle groene kardemompeulen
  • 1 deciliter melk
  • 3 laurierblaadjes
  • 250 gram goede kwaliteit witte chocolade, in stukjes
  • 3 deciliter slagroom
  • 3 grote eiwitten
  • cacaopoeder om te bestuiven

Bereiding:

  • Breek de kardemompeulen open en haal de zaadjes eruit. Plet ze licht en doe ze met de melk en de laurier in een steelpan. Verwarm de melk zachtjes tot tegen de kook aan, neem van het vuur en laat een tijdje intrekken.
  • Smelt de chocolade in een vuurvaste schaal op een pan met heet water. Draai zodra hij aggt smelten het vuur uit, maar laat de kom staan.
  • Klop de slagroom tot er zachte pieken ontstaan en de eiwitten tot ze stijve pieken vormen.
  • Neem de kom met chocolade als hij is gesmolten van de pan, zeef de gekruide melk erbij en roer tot het een fluweelzacht mengsel is. Roer er een lepel eiwitschuim door en spatel de rest van het schuim met een grote metalen spatel door de chocolade. Doe dat ook met de slagroom.
  • Schep de mousse in schaaltjes en zet ze 4 uur in de koelkast. Stuif er voor het serveren wat cacao overheen.

Eet smakelijk!

Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.