In het boek Varkensvlees van Véronique en Michel De Meyer staat op pagina 53 het recept Kotelet gemarineerd in trappistenbier met peperkoek. De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen.
Klik hier voor de recensie van Varkensvlees.
Ingrediënten:
-
1 flesje trappistenbier
-
peper en zout
-
2 plakjes peperkoek
-
4 koteletten
-
2 uien
-
2 eetlepels olie
-
1 eetlepel boter
Bereiding:
-
Breng het bier op smaak met peper en zout en kruimel de peperkoek erin fijn.
-
Leg de koteletten in deze marinade en laat ze minstens 4 uur marineren.
-
Pel de uien en snipper ze fijn.
-
Haal de koteletten uit de marinade en dep ze droog.
-
Roerbak de ui in de olie en voeg er dan het vlees bij.
-
Laat de koteletten aan beide kanten 3 minuten garen. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
-
Giet de marinade in de pan en laat ze op een hevig vuur tot de helft inkoken.
-
Giet door een vergiet en breng op smaak met peper en zout.
-
Werk verder af met enkele klontjes koude boter.
-
Voeg het vlees bij de saus en laat nog eventjes goed warm worden.
Eet smakelijk!
Dit boek is te koop bij onze online boekhandel. Klik op de onderstaande banner.